ПОДВИГ! Светила на българската медицина оперираха спешно 4-месечно бебе, но това, което извадиха от него ще ви ужаси! Колкото глава е!

4-месечно момиченце живее втори живот благодарение на детския хирург д-р Цветко Георгиев от „Пирогов” и проф. Никола Владов от ВМА.

Светилата обединиха усилия в първите дни на 2018 година и извършиха резекция на черния дроб на бебето заради голяма туморна формация, която обхваща едната половина на дроба и изпълва цялата коремна кухина, съобщиха от пресцентъра на „Пирогов“. 

Образуванието, с размер на детска главичка, е открито случайно.

Семейството веднага е насочено към лекар в София, който пък го препраща към д-р Цветко Георгиев от „Пирогов”. 
В университетската спешна болница веднага са извършени редица изследвания. Те показват, че туморът се развива прогресивно, довел е до анемично състояние и трябва да бъде отстранен възможно най-бързо. 
Д-р Георгиев се свързва с проф. Никола Владов. Двамата обединяват усилия в името на живота и здравето на малката пациентка, а резултатът от добрата колаборация не закъснява. Седмица по-късно детето вече е изведено от детската реанимация. Сега младата госпожица е настанена в Отделението по хирургия на новородено и вродени аномалии на „Пирогов”, под зоркия поглед на д-р Цветко Георгиев и екипа му. 
Според хирурзите, не е новост, че детето се е родило с тумор. Толкова голям, обаче се среща рядко. Лекарите дават положителни прогнози за малката пациентка – тя ще води нормален начин на живот. 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"