Шеф на разузнаването разби всичко на пух и прах! Това, което разкри за Петър Христов ще ви потресе! Вижте кой всъщност е бил той!

Няма да бъде разкрит нито убиецът на бизнесмена Петър Христов, нито поръчителите на убийството.

Това прогнозира в студиото на телевизия „България он ер“ бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров.

„Или някой ден ще се стигне до едно тяло в някоя кариера или кладенец, за което да се предположи, че е на извършителя“, предположи той. 
Според ген. Гяуров версията, че убийството е свързано с делото „Наглите“, е опит да се героизира жертвата. 
„Много е нелицеприятно да се признава, че човекът е типичен представител на Прехода и първоначалното натрупване на капитал. По-важно е, че е тясно свързан с важни представители на „подземния свят“. За мен е необяснимо как обикновен охранител на дискотека става охранител на най-големия завод за захар, как придобива целия млекопреработвателен бизнес в един район? Той действително командваше шефовете на полицията“, коментира Гяуров. 
По думите му на някого му е прекипяло. Възможно е да е някой, който да има да взема нещо от него, някой, на когото нещо му е взето, конкуренция, изместени партньори, неразплатени ангажименти. Според бившия шеф на Националната разузнавателна служба има липса на държавност и наглост от страна на изпълнителите. 
„Свидетели сме на връщане на времената на безсилието на държавата. Какъв по-голям срам от това да има хиляди хора, обявени за издирване и никой да не ги издирва?“, отбеляза ген. Гяуров в контекста на показната стрелба срещу един от шефовете на НАП и жестокото шесторно убийство в Нови Искър.   
„Остава неясно как разследването стигна до това, че причината е недоволство от нежеланието на жертвата да съдейства за обирджийство. Как направиха извода, че останалите членове на семейството са знаели? Това е в противоречие на любовната връзка, която би трябвало да е тайна. Обяснението беше – оперативни източници, което е смешно и жалко“, сподели своята гледна точка ген. Димо Гяуров. 
Той допусна, че извършителят не е бил сам и „нищо чудно лицето да е самоубито“. „Не твърдя, че това е извършено от МВР, а от съучастника му. Зам.-главният прокурор не е наясно как се правят тези експертизи“, каза още бившият шеф на НРС. 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"