Извънредо! Ураганът попиля Банско и Пампорово, курортите и ски зоните са затворени (СНИМКИ)

Ураганният вятър, който връхлетя страната ни, стана причина за затварянето на ски курорта Банско. Информацията е съобщена в официалната страница на курорта в социалната мрежа фейсбук.
„18.01.2018 – Ураганен вятър! Курортът остава затворен до промяна на условията!“, предупреждава публикацията, която е придружена от снимка с прогнозата за времето.
Положението в курорта „Пампорово“ не е по-различно.

Заради силните пориви ски зоната засега е затворена, лифтовете не работят, а според данни на ски учители, вятърът на връх Снежанка е в порядъка на 70 км/ч. Отпада и слаломът от втория ден на надпреварите за Купа „Пампорово“. Температурите в курорта са в порядъка на – 7 градуса, съобщава 24smolian.com.
В същото време в Смолян обявиха бедствено положение заради силния вятър. В момента без ток са Турян, Станевска махала, Река, Требище, цялото Арденско корито, Момчиловци, Соколовци и Тикале.
Затворени за движение са пътищата за Турян, Габрица и Левочево. Община Смолян умолява гражданите само при спешни и неотложни нужди да излизат от домовете си.
Сложна е обстановката и в други родопски градове и села. 
Според синоптиците жълт код за силен вятър е обявен за цялата страна за 18 януари. Синоптиците предупреждават, че на Атанасовден ще духа силен северозападен вятър със средна скорост от 14-19 м/с и пориви до 24 м/с. 
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"