Шефката на парламента съобщи важна новина, свързана с вота на недоверие

Дебатите по вота на недоверие към кабинета ще се проведат на извънредно пленарно заседание във вторник – 23 януари. Това са се разбрали парламентарните групи на председателския съвет в Народното събрание, а след това бе съобщено и официално от шефката на НС Цвета Караянчева. 

Планира се заседанието да започне в 13.00 часа следобед.

Гласуването пък по правилник трябва да се проведе 24 часа след приключване на дебатите. Това на практика означава, че гласуването на вота ще бъде късно вечерта в сряда или четвъртък, което е по-вероятно, пише „Монитор“. 
Вотът на недоверие бе внесен от БСП с подписите на 80 депутати, колкото са народните представители на социалистите. Основният мотив за него е провала в борбата с корупцията. Вчера стана ясно, че в тях е включена и корупцията в приходите, като Нинова се позова на доклад на службите следствие на проверка на приходните агенции, които доказвали заплаха за националната сигурност. Нинова дори уточни, че има пробив в системата на приходните агенции, като са заличавали акцизни стоки.
Днес на председателски съвет е било решено този доклад да бъде разсекретен, но това трябва да направи ДАНС, която обаче може да откаже. 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"