Борисов и Тони Блеър обсъждат съвместни инициативи за Западните Балкани (ВИДЕО)

„Много се радвам да Ви видя и Ви поздравявам за всичко, което правите”. С тези думи Тони Блеър започна срещата си с българския премиер Бойко Борисов, която се проведе в рамките на Световния икономически форум в Давос, предадоха от правителствената пресслужба.

Бившият британски премиер, а сега председател на Института за глобални промени каза, че следи програмата и дейността на Борисов.

„Смятам, че предприемате правилните инициативи в най-подходящия момент”, коментира той и поздрави премиера за включването на Западните Балкани като един от приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Борисов и Блеър обсъдиха възможността да се използва експертизата на Института за глобални промени, а негово събитие да бъде включено в програмата на Българското председателство.

„Вие много добре познавате Балканите и можем с помощта на Вашия институт да помогнем те да станат място за мир, спокойствие и инвестиции”, каза българският министър-председател.

Двамата коментираха и излизането на Великобритания от ЕС, което определиха като болезнено за всички страни в процеса. Борисов изрази очакване, че въпреки Brexit, ЕС и Великобритания ще останат близки партньори в сферата на сигурността и икономиката, по принципните въпроси на международната политика, а основните права на гражданите на Съюза и на кралството ще бъдат защитени.

Премиерът се срещна и с ръководителя на департамента за международен добив на нефт и газ на Royal Dutch Shell Андрю Браун. 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"