Изкараха ни акъла, че цената на тока ще скача главоломно, но вижте какво обяви само преди минути министър Петкова!

За мен е голяма загадка за какви цени на енергията говори бизнесът”, каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова в студиото на „Тази събота”. Преди седмица бизнесът алармира, че се очаква шоково поскъпване на храните заради по-високите цени на тока за бизнеса.

я допълни, че е призовала бизнесът да подаде сигнал до компетентните органи, които да проверят въпросните цени.„За съжаление в рамките на срещите, които направихме с бизнеса, не можа да стане ясно кои са тези търговци, които предлагат такива високи цени.

Електро-енергията, която дружествата продават, е на цени от 76,09 лв.”, допълни Петкова.

„За моя изненада, Асоциацията на българския бизнес подаде сигнал за две държавни дружества”, коментира Петкова. „Когато някой говори, трябва преди това да види какви са фактите”, категорична е Петкова. По думите ѝ оценката на Мудис са БЕХ се е повишила с два пункта, а към настоящия момент държавната енергетика разполага с 1,435 млрд. лв. „Дебатът за това необходим ли е проектът Белене тепърва предстои”, коментира още министърът. Според нея интересът от страна на китайските инвеститори е много сериозен.

„Аз смятам, че с промените, които се извършват и към настоящия момент в енергийния сектор, визията и директивите на ЕС, трябва да бъдем много балансирани и добре да помислим, за да защитим своята енергийна сигурност”, каза Петкова.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"