Доклад на „Пенгатона“: Русия разработва торпедо, което може да заличи цял град! (ИНФОГРАФИКА)

Русия разработва подводен ядрен дрон, който може да бъде използван за удар по крайбрежни градове, алармира изтекъл в медиите доклад на Пентагона, озаглавен „Обзор на ядрената политика 2018“.
В него се посочва, че Москва работи над „нов вид междуконтинентално ядрено торпедо“ в рамките на усилията за модернизиране на своята ядрена триада, писа „Таймс“.
Докладът е първо потвърждение в САЩ за наличието на подобно разрушително средство за атака. Подозренията за наличието на подобно торпедо станаха известни през 2015 г.

, когато източници от US министерството на образованието заявиха, че Пентагонът дал кодовото име Kanyon на „транспортно средство за подводна атака с ядрена бойна глава“, разработвано в Русия.
Скоро проектът получи известност след случайното му показване, както твърдят властите в Русия, по телевизията в репортаж с участието на президента Владимир Путин.
 

„Действително някои секретни данни попаднаха в обектива на камерата и след това бяха премахнати“, призна тогава говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на фона на спекулации, че Русия се опитва да сплаши или дезинформира военните на САЩ.
В изтеклия доклад експертите предполагат, че системата, наричана в Русия „Статус-6“, се управлява от изкуствен интелект за нанасяне на удар по мишени в САЩ. Прототипът на торпедото за първи път е бил замислен през 60-те г. на XX в. от ядрения физик Андрей Сахаров, който впоследствие става един от най-известните дисиденти на СССР.
Руски медии коментират, че разработката е начин да се заобиколи американската противоракетна отбрана при наличието на опасения в Кремъл, че Пентагонът се опитва да обгради Русия с глобална ПРО-система.
 

Кадър от „случайно“ показан репортаж по руската телевизия показа на света мощното оръжие
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"