Цял свят затаи дъх, случва се най-страшното! Сблъсък между руски и американски изтребител над Черно море! Всеки момент започва

Руски изтребител е влязъл в понеделник в „опасно взаимодействие“ над Черно море с разузнавателен самолет на американските военноморски сили.

Руският изтребител се е приближил само на метър и половина и е преминал точно пред американския самолет. Това посочи в изявление Държавният департамент на САЩ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„Ние призоваваме Русия да преустанови тези опасни действия, които увеличават риска от грешна преценка и създават опасност както за екипажа на двете страни, така и за въздушен сблъсък“, се посочва в изявлението.


Пресслужбата на руското министерство на отбраната съобщи снощи, че руски изтребител Су-27, спазвайки всички норми на безопасност, е прехванал над Черно море разузнавателен самолет ЕР-3Е Ариес на американските военноморски сили, който се е движел към границата на Русия, предаде ТАСС.
Инцидентът е станал вчера по обед, като в неутрални води е бил забелязан американският самолет, приближаващ се към границата на руското въздушно пространство. След като американският самолет е променил курса си встрани от въздушното пространство на Русия, руският изтребител, който го е придружавал по време на прехващането, се е върнал на летището, откъдето е излетял, съобщи руското МО.
Пресслужбата на Шести флот на американските военноморски сили съобщи на свой ред, че прехващането е станало по небезопасен начин, тъй като руският изтребител освен, че се приближил на около 1,5 метра от американския самолет, му пресякъл и територията. 
Прехващането е продължило 2 часа и 20 минути. 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"