Това преля чашата. Работата ви виси на косъм. ГЕРБ вкарват в България

Работодателите получиха зелена светлина за внос на евтина работна ръка от трети държави извън Евросъюза. Това стана с аргумента, че трябва да транспонираме законодателството си с директива на ЕС със срок до май месец . В нея обаче се посочва, че става въпрос за обмен на студенти, участие в програми за научни изследвания, образователни проекти, стажове, училищен обмен, доброволческа дейност и помощ за отглеждане на деца, съобщи Канал 3

113 депутати от мнозинството подкрепиха промените в закона за трудовата миграция, гласуван на първо четене. От БСП се обявиха против, но масово отсъстваха от пленарната зала, тъй като само 20 народни представители гласуваха против, а 17 се въздържаха.

Иначе спорът в пленарната зала за рисковете, които ще ни докара въпросният законопроект, прокаран от работодателски организации и с лобирането на вицепремиера Валери Симеонов, продължи два часа.

По време на дебатите депутати от БСП, но и от Обединените патриоти изтъкнаха, че отваряме вратата за незаконни мигранти, нарушаваме интереса на българските работници и изправяме националната сигурност пред риск. Според противниците на поправките ефектът ще бъде натискане на доходите на българските трудещи се надолу, което ще ги прогони със страшна сила зад граница.

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"