Страшна трагедия! Проф. Димитър Зашев е починал след побой в Борисовата градина

Почина българският философ, преводач и поет проф. Димитър Зашев вследствие на травми от побой в Борисова Градина. Това съобщи в личния си профил във Фейсбук преподавателят в Софийския университет Филип Петров, пише dir.bg. Проф. Димитър Зашев

„Освен многобройните му трудове, които няма как да изброявам, защото и не познавам в детайли, това с което ще бъде запомнен завинаги е превода на Мартин Хайдегер „Битие и време“ на български език.

Който е чел нещо от Хайдегер ще знае, че това не е някаква обикновена техническа задача на човек, който познава езика – това е епичен труд сам по себе си. Мир на праха му“, написа Петров.

По непотвърдена информация проф. Зашев е починал на 1 февруари. Не е ясно кога е станал побоят.  От МВР съобщиха, че проверяват информацията и това дали е подаден сигнал за случая в Първо РПУ в София, в чийто район попада Борисовата градина.  Проф. Димитър Зашев е роден на 31 юли 1948 г. в София. Завършва Философия в СУ „Св. Климент Охридски“ и защитава докторска теза по История на философията в Лайпцигския университет. Преподавател е в катедра „Културология“ на СУ, както и в Националната художествена академия по История на естетиката. Автор е на десетки публикации, две философски книги и две стихосбирки.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"