Това може да стане само в България! Деца влязоха в мола с количка с бебе и само след малко се случи нещо нечувано!

Две момичета от ромски произход са осъществили находчива кражба от пловдивски мол. Децата подходили изобретателно, като взели бебешка количка с дете в нея и отшили в големия търговски център. След това напълнили всички пространства под невръстното дете с парфюми и други стоки.

Камери обаче са засекли кражбата и благодарение на това двете непълнолетни деца са разобличени.

Кражбите на лично и обществено имущество от деца са 81 или повече от 60% от всички престъпления и противообществени прояви на деца през изминалата 2017 на територията на Пловдив. 

Обичайно става дума за отнемане на телефони, ценности – пари, бижута, както и на дрехи. Много са зачестили кражбите от моловете, въпреки засилената охрана и видеонаблюдение. 

109 престъпления са извършените престъпления от 114 непълнолетни извършители. 33 пък са тези извършени от 22 малолетни лица, което сочи за негативната тенденция децата под 14 години, които нарушават закона, да го правят системно, т.е. да имат по няколко извършени противообществени прояви.

„Напълно естествено е кражбите да бъдат най-много, защото са характерни за тази възрастова група. Децата необмислено и инстинктивно посягат на чужда вещ с цел да се облагодетелстват или финансово, или чрез притежанието на самата вещ. Кражбите не са най-страшното нещо. По-страшни са проявите с друг характер – тежки телесни повреди и хулиганства“, обясни Петко Василев, заместник-председател на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

На днешната пресконференция, посветена на престъпността и противообществените прояви на деца, той отбеляза ръст на тежките телесни повреди, пречинени от непълнолетни на територията на Пловдив.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"