ВЗРИВ ОТ ПРЕДИ МИНУТИ! Пуснаха Ториното, но Цацаров изстреля току-що: Истинският поръчител на отвличането на Адриан е самият

Имаме подозрения кой е поръчителят за отвличането на Адриан Златков, заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров.

На въпрос дали има данни за още хора, замесени в случая, Цацаров отговори: „Естествено, че има данни за още хора и естествено, че се работи върху това. Хората, за които става дума (Ивайло Борисов -Ториното и другите трима задържани – бел.ред) са или помагачи или просто част от изпълнителския апарат.

Едно такова престъпление изисква и поръчител, а такъв поръчител има“.

По-рано днес Софийският градски съд измени мерките за неотклонение на Ивайло Борисов – Ториното, Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова, които са обвинени за помагачество за отвличането на Адриан Златков.
25-годишният син на собственика на „Софауто“ Тони Златков бе отвлечен на 30 август м.г. и след 12 дни в плен бе освободен от похитителите и оставен на пътя София-Самоков жив и здрав. По-късно бащата призна, че е водил една седмица преговори и е платил откуп. 
Според прокуратурата, Ивайло Борисов-Ториното и Мартин Марков са осигуриликоли с марки „Опел“ и „Шкода“ на похитителите, а Георги Джамбазов и приятелката му Здравка Стефанова са купили СИМ-картите, с които се е поддържала връзката между похитителите и бащата на отвлечения млад мъж. 

В отговор на въпрос знае ли се кой е изпълнителят, Цацаров посочи: “Има съответни подозрения“. 
„Дори и изясняването на доказателствата до този момент е изискало сериозен труд. Тоест е изисквало огромен труд и огромно събиране не само на оперативна информация, но и в превръщането й в годни доказателствени средства. Не напразно благодарихме на колегите от сръбската прокуратура и сръбското Министерство на вътрешните работи. Помощта им беше безценна и продължава. Трудно се доказват подобен тип деяния. За мен е извършена огромна работа“, посочи още главният прокурор.
Във връзка с обвиненията към прокуратурата, че акциите й са PR, той коментира: „Те нещата обикновено са така – прокуратурата е обвинявана, че не работи, а когато прокуратурата работи, е обвинявана, че прави пиар“. 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"