Тотална глупост насред снежния ад! Пишлигари блокирали Превала заради дрифтове (СНИМКИ)

6-7 младежи са блокирали движението на прохода Превала късно снощи, заради каране на дрифт, съобщи зам. – областният управител на Смолян Андриян Петров. След като закъсали в снега, блокирали движението и снегопочистващата техника не можела да мине, за да отпуши пътя в снеговалежа, съобщава Марица бг.

Наложи се да изпратим полицията, за да ги изведе и да се почисти пътя.

Междувременно около 22.30 часа на Превала закъсват 10 леки коли. Покривката не е голяма – към 15 см, но не е почистено и е заледено, жалваха се шофьорите. Водачите едва удържаха автомобилите, които произволно се движиха. Снежен ад няма, не знам как се говори в момента за подобно нещо, заяви Петров.
От Агенция „Пътна инсфраструктура“ съобщиха, че временно е ограничено движението за тежкотоварни автомобили над 12 т с ремаркета и полуремаркета през прохода „Превала“. От там апелираха шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.
От АПИ също заявиха, че блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми на прохода, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.
В Смолянска област тази сутрин по данни на АПИ няма затворени пътища, има въведени ограничения, за да се извърши нормално почистване, за прохода Превала, където се минава с вериги. През Пампорово пътят е почистен и опесъчен, през проходите Рожен и Печинско, както и за пътя Девин – Кричим са въведени ограничения без ремаркета и полуремаркета. 4 села са били без ток в региона след обилния снеговалеж – Загражден, Арда, Фатово и в района на Петровица, но ел. захранването вече е възстановено, заяви Петров. 
Снежната покривка в региона варира около 15 см. „Радваме се, че има сняг, обстановката е напълно нормална. По-големи са ни притесненията за това да не паднатсега от тежкия мокър сняг компрометирани от ураганния вятър предишния месец дървета“, каза Петров.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"