КАСАПНИЦА! Откриха цял хълм от разчленени трупове на един от най-натоварените туристически маршрути в България!

Кланици зариват с кокали туристически маршрути и отблъскват туристи в Кърджалийско.

<Това съобщи "Нов живот", позовавайки се на читателски сигнали. 

Последният такъв случай е от миналия уикенд, когато гости от София, излезли на туристически излет, попаднали на камара животински кости в дере между зоните за отдих в Енчец и Главатарци. От камарата поради топлото време се разнасяла воня на леш.
Според Веселин Т. случаят не е изолиран. Честа практика е изхвърляне на животински остатъци в близост до Момчилград. Случаи е имало в подножието на крепостите Моняк и Перперикон. 
Отблъсваме туристите с подобни деяния. Не съм чул, нито една кланица до сега да е понесла санкции, отбелязва Веселин Т. 
Кметът на Енчец Юксел Бекир сподели, че проблемът за надзираваното от него землище не е от сега. В района има три кланици: в Енчец, Крайно село и Срединка. Имало е пререкания със собствениците на кланицата в Енчец и за дълъг период от време не е имало инциденти. Сметището, открито от туристите, не е ново, сподели още Юксел Бекир.
Шефът на Българската агенция за безопасност на храните в Кърджали д-р Георги Грозев посочи, че е задължение на полицията да издири нарушителя и да го хване , а на общината да почисти. Ние можем да санкционираме при това условие, каза той.
  Екологът на община Кърджали Веселина Танчева бе категорична, че сметищата с животински кости в Кърджалийско са продукт на занижения контрол на БАБХ. Замърсяват се най-хубавите места в общината. Това се дължи на факта, че няма отговорници в кланиците, които трябва да сигнализират в случай на нарушения. Вместо БАБХ, служители на общината издирват останали ушни марки сред костите за да установят нарушителя, подчерта Веселина Танчева.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"