Всичко се изяснява! Откриха една от черните кутии на разбилия се руски самолет! Катастрофата е заради

Отломките от пътническия самолет Ан-148, който се разби вчера недалеч от Москва, са пръснати на площ от над 300 000 кв.м. Открита е една от черните кутии.

Игор Кутровски, първи зам.-началник на Националния център за кризисни ситуации на Министерството на извънредните ситуации, подчерта, че операцията по издирването не спира нито за минута, работят 900 души и над 100 машини.

 

В издирването участват и представители на следствието. Самолетът изчезна от радарите четири минути след излитането си от Москва. Екипажът не е подал сигнал за бедствие. Открити са роднините на всички 71 загинали и им се оказва всестранна помощ.

В Москва и Орск, за където е летял самолетът, са подготвени хотели, които да приемат роднините, с които работят 29 психолози на Министерството на извънредните ситуации. 

При издирването е било открито устройство, за което се смята, че е втората черна кутия, записваща данните от всички електронни устройства, предаде ТАСС, като цитира служител на руското Министерство на извънредните ситуации. Основните усилия в момента са насочени към издирването на останки на загиналите и събирането на отломките от самолета, подчерта Кутровски. 

Следователите се опитват да изяснят причините за катастрофата, но работата им се затруднява от дебелата снежна покривка. Властите съобщиха, че разглеждат всички хипотези, включително климатичните условия, човешкия фактор и технически проблеми, без да споменават терористична следа, отбелязва Франс прес. 

Днес бе публикуван запис от охранителна камера, показваща част от случилото се, предаде Ройтерс. На него се вижда нещо, което прилича на голяма огнена топка, прекосяваща небето. 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"