Страшната вест бе потвърдена току-що! Започна първата битка от „Третата световна война“!?

Избити ли са стотици руснаци, служещи в частна паравоенна структура в Североизточна Сирия? Има ли такава новина или няма? Кога се е случило?

Сайтът Каспаров.ру на бившия световен шампион по шахмат Гари Каспаров, който е сред най-върлите опозиционери на режима на Путин, излезе със статия със заглавие „Първата битка от Третата световна война“.

За първи път новината за унищожени части с руски наемници се появи в репортаж на американската обществена телевизия Си Би Ес на 8 февруари, пише offnews.bg. В нея брой на жертвите не бе уточнен, а източникът бе информация от Пентагона.

Битката станала в сряда, 7 февруари.

Ден по-късно говорителят на американското военно командване Дейна Уайт обяви, че при американски въздушни удари в североизточната сирийска провинция Дейр ез-Зор, край бреговете на река Ефрат, са загинали над 100 души от проправителствените сили на сирийския президент Башар Асад. Тя обаче не посочва изрично, че сред жертвите има руснаци.

Информацията се отрича от официален Дамаск. Член на командването на сирийските сили обяви, че след масирания обстрел от американски ракетни установки, хеликоптери и дори дронове, жертвите са само 7 на брой.

Украинската информационна агенция УНИАН обаче е категорична, че по време на обстрела на силите на САЩ само загиналите руски наемници са над 100.

Същата новина се появи и в опозиционно настроени руски медии, някои от които дори твърдят, че избитите руснаци са много повече от 100. Цитира се брой на руските жертви между 200 и 600. Според тях избитите са служили в частната военна компания „Вагнер“. Американската акция според руските източници е продължила три дни – на 7-и, 8-и и 9-и февруари.

Коментар по темата публикува във фейсбук и бившият ни посланик в Москва Илиян Василев:

Путин се опита да приложи кримската тактика в Сирия и повече от 200 руснаци се оказаха товар 200 /ковчези/. Няколко пъти са ги предупреждавали да не нападат кюрдските сили за самоотбрана, още повече, че знаят, че те имат американски съветници. Получават отговор, че атакуващите кюрдите сили не включват руски войски и не знаят кой атакува. Което освобождава американските части от задръжки. Още два пъти ги предупреждават и ….. вижте какво правят елитните части на частната армия Вагнер. Някой в Москва си мисли, че със зелени човечета могат да спечелят истински битка. И забравиха разликата между Матис и Тилерсън.

Следете развитията по-нататък – студената война, вече е гореща. И фронтът и минава през България. Путин не може да отговори в Сирия, ще търси реванш от унижението. Сега дори не може да погребе по достойнство загиналите в негово името в Русия руски войници. Защото обяви операцията в Сирия за приключена и за успех. 
Частната армия Вагнер реално се командва от ГРУ.

Сайтът Каспаров.ру на бившия световен шампион по шахмат Гари Каспаров, който е сред най-върлите опозиционери на режима на Путин, пък излезе със статия със заглавие „Първата битка от Третата световна война“.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"