Следственият комитет на Русия току-що опроверга официалната версия за катастрофата с Ан-148! Това променя всичко!

Следственият комитет на Русия опроверга твърденията за това, че разбилият се Ан-148 в Подмосковието се е взривил във въздуха. От ведомството заявиха, че машината се е разпаднала в резултат на сблъсъка със земята.  

„Установено е, че в момента на падането си въздушният съд е бил цял, не е имало пожари.

Взривът е избухнал след падането на самолета“, каза говорителката на Комитета Светлана Петренко, цитирана от ТАСС.

  По-рано медиите съобщиха, позовавайки се на очевидци, че в самолета са избухнали взрив и пожар, докато машината все още се е намирала във въздуха. Бе представена и версия, че епицентърът на взрива може да е бил единият от двигателите, пише Блиц.  

Говорителката на Комитета уточни, че засега е намерена само „черната кутия“, която записваща параметрите на работата на бордовите системи. „Черната кутия“, записваща разговорите на екипажа, все още се търси.  

Трябва да се отбележи, че преди падането на машината екипажът е докладвал на наземния контрол за някакъв проблем на борда. Със самолета са пътували 65 пътници и 6-членен екипаж. Той е летял по дестинацията Москва – Орск.  

Известно е, че по-рано техническото състояние на машината е било проверено в Пенза от двама техници на компанията „Саратовски авиолинии“, при това и двамата по време на катастрофата са се намирали на борда на машината. 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"