Григор Лилов „взриви“ България! 3 март не е празник! Спрете го. Тогава са ни

Години наред обяснявам защо 3 март не е подходяща дата за официален национален празник. Години наред обяснявам какво е съдържал в действителност Санстефанският мирен договор и колко са унизителни за България редица от клаузите му, предвидили СЪВМЕСТНО руско-турско опекунство над васално княжество. 
Отново ще поясня: въобще не оспорвам обективния характер на войната като освободителна, въобще не оспорвам подвига на руския народ за нашата свобода!
Оспорвам само една дата, която според мен е крайно неподходяща, защото Санстефанският договор предвижда васален статус на България ОТ РУСИЯ И ТУРЦИЯ СЪВМЕСТНО, право на преминаване на турски войски през територията ни, турски телеграф, турска поща и т.

н. на нашата територия и т.н., и т.н. и т.н. 
.
И затова не се е чествал като официален национален празник нито в буржоазна България, нито в социалистическа. Наистина е срамно – васалът на Москва Тодор Живков е имал повече чувство за държавност от родната „демократична общност“. 
пояснение: 3 март става официален национален празник с решение на комунистическия парламент от 1990 г.

Прочетете го най-сетне този Сан-Стефански договор, който въобще не е влязъл в действие, вместо да сричате зазубреното от учебниците и набитото от пропагандата. 
.
Години наред твърдя, че най-подходяща дата за празнуване на Освобождението ни е тази на създаването на Българското Опълчение или от боевете на Шипка. Ясно е защо – руснаците с помощта на българите заедно и с кръвта си не позволиха обръщане на хода на войната и предопределиха свободна България. 

Години наред с документи доказвам, че Санстефанският мирен договор е поредна дата от една дипломатическа игра, която дори и в Кремъл забелязват само мимоходом – и по времето на комунистическите генерални секретари, и сега. 
Както съм посочвал, великите нации не се фукляват с финтовете на дипломацията. 
Защото дори и Владимир Путин в поздравлението си до Радев думичка не споменава за някакъв си договор, ама с основание посочва боевете при Шипка и боевете при Плевен като символни за подвига на руснаци и българи.

Сега няма отново да пускам постове, само ще дам линк към последния си от 3 март мин. г. (или от дневника ми си отидете на съответната дата – 4 март и година, за да може да видите и дискусията под поста)

Дал съм ви свободата на избора! 
Който иска да си изработи собствено мнение – да чете, вкл. и коментарите – ваши и мои в интересната дискусия под онзи мой пост от 3 март 2017 г. 
Който сегашното му мнение и знания го задоволяват – нека да не си чете! 
Моля да няма коментари под този пост – ще ги изчистя. Повече от достатъчно е коментирано и разисквано по този повод в профила ми години и години наред.“

Това публикува в собствения си профил известния журналист и икономист Григор Лилов.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"