Финансовият министър Владислав Горанов с неподозирани разкрития за Гинка Върбакова!

Не всички могат да стоят пред медиите така, както вие, която ви е работата и аз, който съм ежедневно в медиите. Не може да обвиняваме някого, че допуска лапсуси. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов на въпрос от Жени Марчева по повод затруднението на Гинка Върбакова с думата „офшорка“ в ефира на bTV.

“На мен не ми е известно да има някой зад нея.

Това са твърденията на опозицията. Нека да видим има ли някакви ясни доказателства, че по някаква причина правителството може да стои зад една такава сделка. Ние водим арбитражен спор с чешката ЧЕЗ и би било много трудно да водим едни задкулисни сделки“, посочи Горанов.

Той уточни, че за правителството е важни да има електроенергия до българските граждани. „Истерията, която се налага от опозицията ме кара да мисля, че една партия от опозицията, разполага с информация, която не е известна на правителството“, каза още Горанов. По отношение на влизането на държавата в сделката, Горанов посочи, че това е волята на премиера. „Последният разговор беше такъв Държавата има капацитет да влезе в сделката. Една мярка, без която според мен може да се мине. Имаме достатъчно инструменти за контрол. Част от политиците не знаят какво правят КФН, КЕВР и други институции“, посочи Горанов и допълни, че ще се подчи на общото решение. „Водих разговори с г-жа Върбакова, но аз смятам, че не е нужно. Дебатът се проведе по начин, по който се изискваше от правителството да покаже, с цялата решителност, че са важни българските потребители“, заяви Горанов.

По думите му някой друг е недоволен от това, че именно този купувач е спечелил сделката. „Високият тон говори, че има някой разсърден и некласиран от чехите. Остава грешно впечатление, че Върбакова представлява по някакъв начин държавата. Тя трябва да попита чешката страна дали може да промени договора, в който пише, че тя 5 години не може да променя собствеността и дали България може да бъде част от тази сделка“, посочи Горанов. „Ако се стигне до положително решение на чешката компания ние може директно да влезем купувайки компанията Инерком или част от нея, или да проведем други преговори“, заяви Горанов. И допълни, че това, което искаме, е най-малко контролен дял Горанов коментира и състоянието на д-р Камен Плочев. „До колкото знам е изписан от ВМА. Аз не съм чувал д-р Плочев от деня, в който беше в моя кабинет. Не съм го заплашвал“, посочи още финансовият министър.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"