ТОВА ПРОМЕНЯ ВСИЧКО! Томислав Дончев с нова разтърсваща информация за мегасделката с ЧЕЗ!

На правителствата „Борисов 1, 2 и 3” предложение от ЧЕЗ към държавата не е правено, заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

Той каза това в коментар на интервюто на един от шефовете на ЧЕЗ – Томаш Плескач, който отговаря за задграничните активности на компанията.

Той заявя, че ЧЕЗ вече е предлагала активите си на българската държава, но тя не е проявила интерес. В България сме враг №1, казва още пред чешкия в.

„Лидове новини” Плескач – главен преговарящ от страна на ЧЕЗ с Гинка Върбакова 
Енергоразпределително дружество не се купува, както се купува автомобил, велосипед или мотоциклет, отвърна Дончев пред bTV. 
„Това се прави с писмо, аз такова писмо не съм виждал. Ако подобно предложение е правено в други правителства, служебни, това е друг въпрос, но ще се провери”, каза още вицепремиерът. 
Дончев коментира и протестите във връзка със сделката: 
„Не очаквайте от мен да бъда дотолкова дебелокож да подценявам която и да е форма на обществено недоволство, особено когато е под прозорците ми, макар че в конкретния случай това си беше изнесено заседание на парламентарната група на левицата, плюс приятели. Разбира се, всеки има право да организира протести, включително политически, какъвто беше днешният. Ако нещо ме притеснява, това е по-скоро радикалната реторика, свързана с послания против ЕС. Ако продължаваме така, скоро въпросът няма да е даже кой да управлява, а ще може ли изобщо да се управлява, защото се получава така, че опозицията системно унищожава целия инструментариум на държавността, с който могат да се правят политики”, каза вицепремиерът.
Вицепремиерът коментира и антиевропейската риторика на някои депутати от левицата.
ЕС вече е лош, това е ясно. Не бива да се слушат гласовете от чужбина, макар че ние сме членове на ЕС и трябва да спазваме европейското законодателство като минимум. После – щом е концесия е нещо лошо, конвенция, в последно време по дефиниция е нещо лошо, обществена поръчка е нещо лошо, европейски пари – това са пари за крадене, без ефект, това е обезателно далавера. Като изброим още три-четири сфери, където са насочени ударите върху опозицията, простете, но то не остана управленски инструментариум, с който някой може да управлява, да прави политики. (…) Разбирам, че образно казано трябва да се стреля по екипажа и по капитана, но трябва да се пази лодката, защото ние друга лодка нямаме, имаме една държава, каза още Диончев. 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"