Трагедията няма край! Намериха овъглените останки на Мина Башаран и приятелките ѝ, красавицата е трябвало да се омъжи на 28 март

След катастрофата на частния турски самолет в Иран оцелели няма. Това съобщи агенция Фарс, позовавайки се на управлението за извънредни ситуации в страната.
В съобщението се казва, че спасителните отряди са достигнали до мястото на катастрофата. Там са били намерени овъглените останки на 11 души – осем пътници и тричленен екипаж.

За установяването на самоличността им ще е необходим ДНК-анализ.

Трагедията се случи по-рано през деня близо до град Шахр Корд в планинския район в югозападната част на страната, на 400 километра от Техеран.

Самолетът, собственост на турския инвестиционен фонд „Башаран“, е летял от Шаржа в ОАЕ към Истанбул. Машината изчезна от радарите в 18:50 часа местно време. По информация на медии, самолетът се е забил в планината и е избухнал в пламъци.  

На борда на машината се е намирала 28-годишната дъщеря на председателя на съвета на директорите на „Башаран“ Мина Башаран, която заедно с група приятелки се е връщала от почивка в Емирствата. Предполага се, че в луксозния курорт Мина и приятелките ѝ са празнували моминското ѝ парти. Мина е трябвало да мине под венчилото на 28 март.  

Оказа се, че само жени са пътували в самолета. Пилотът Мелике Куввет е една от първите жени-пилоти в турските въоръжени сили. Останалите членове на екипажа също били жени. Но от централата на холдинга Башаран съобщиха, че те не били уведомени предварително за полета на самолета.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"