Енергийният министър разкри за първи път как се е запознала с Гинка Върбакова и призна за разговор с нея, след като нашумя сделката с ЧЕЗ!

„Г-жа Върбакова познава само мен, това е категорично. От преди 20 години познавам г-жа Върбакова, от момента, в който дойдоха в София от Пазарджик с нейния съпруг, след като бяха завършили“. Това разкри енергийният министър Теменужка Петкова в ефира на „Здравей, България“ по Нова тв.

„Аз винаги съм работила в министерството на финансите.

Г-жа Върбакова тогава също не се е занимавала с енергетика. Тя беше завършила лингвистика, а съпругът й физика. Чухме се чисто човешки, след като гръмна скандала“, разкри Петкова.

„Те се чувстват виновни, че съм подала оставка, а за мен това беше морален дълг. Не искам правителството или на премиера Борисов да бъдат замесени в такива неща.  Нито правителството, нито премиерът имат каквото и да е участие тази сделка“, категорична бе Петкова.

На въпрос на Виктор Николаев защо Делян Добрев, който е председател на енергийната комисия, е заявил, че новината за ЧЕЗ му звучи фалшива, министърът отговори:

„Той просто не е бил информиран в пълна степен и това е причината“. 

 

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"