Цветанов с тежък укор към Радев за разговора му с руския патриарх!

ЧЕЗ или Гинка Върбакова не са в състояние да повишават цената на тока. Всички спекулации трябва да спрат. Това заяви в ефира на Нова тв председателят Вътрешна комисия и на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
„И КЕВР, и КЗК, и КФН могат да проверят и да си извършват функциите относно финансирането и изрядността и финансирането на пазара за една сделка, за която българското правителството няма отношение.

Договорът е подписан в Чехия, но е по британското законодателство. Това е още един факт, че нямаме отношение. Ние се информираме от медиите“, каза политикът и добави: „Ако искате нека да поговорим за Нова телевизия! В момента си има нов собственик, трябва ли държавата да има отношение към това?!“.

„От чешка страна обвиниха персонално Борисов, че те не му били симпатични. Относно подобно съмнение и тиражиране на тази фалшива новина на БСП, че Борисов е зад сделката, видяхте, че, когато започнаха да излизат фактите, нещата са различни. Това е национална тема и не бива да има спекулации“, заяви Цветанов.

„ЧЕЗ или Гинка не са в състояние да повишават цената на тока. Всички спекулации да спрат – има производител, електроразпределителнма мрежа. КЕВР е органът, който взима окончателното решение и е хубаво, че имаме такъв регулаторен орган, неназначен от МС или Борисов, а избран от българския парламент, където всяка парламентарна група има глас“, добави той.

„Вчера парламентът, обединявайки се, приехме актуализираната стретегия за национална сигурност до 2025 г., което е един успех на българските институции. Всички стигнахме до пълен политически консенсус“, каза още Цветанов.

Запитан за скандала с руския патриарх Кирил, политикът отговори: „Вярвате ли, че няма стенограма?! Това е несериозно. Президентската институция не е обсъждане, което се прави в кафене. На всяка една среща, която е официална, винаги има стенограф и това е по протокол, като тези правила винаги се спазват. Помните срещата между Първанов и Симеон Дянков, като се говореше, че има разменени нелицеприятни изрази. Тогава се пусна стенограмата от този разговор, а това е среща между президента и вицепремиера. Просто президентът Радев би натрупал негативи, че не е защитил националните интереси. Има много въпросителни, които могат да се зададат на президента и президентската институция, но това е направено, за да се избегнат такива въпроси. Смятам, че, ако излезе стенограмата, ще видите, че позицията на президентската институция е била доста странна“.

Цветанов добави още: „Не трябва да се създават условия за противопоставяне на България срещу Русия. В момента Путин така прави посланията към руските граждани, че едва ли не Русия да се чувства като жертва на западната агресия. Нищо подобно“.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"