Има ли българи? Нека достигне до всички! Току що обявиха: Мъжът, който спаси щъркели от смърт е

Ще се намерят ли достатъчно българи, които да отговорят на добрината с щедрост?

Мили хора, този ЧОВЕК помогна, нека помогнем и ние – нека получи говорен апарат! За повече подробности се свържете с него.

Това са данните му:
САФЕТ ХАЛИД ИСМАИЛ
Банка ДСК 
BG03STSA93000023257532

Този призив се появи в една от социалните мрежи и тутакси привлече вниманието на мнозина. Причината е, че човекът, чиито данни са изписани, е спасителят на щъркели, който преди дни стана известен надлъж и нашир с това, което стори – спаси от премръзване и приюти в дома си пет щъркела. Мъжът от силистренското село Зарица стана едва ли не национален герой – медии, и наши, и чужди, се надпреварваха да го хвалят, писаха репортажи, снимаха го, дадоха го по всички телевизии.

Даже го наградиха с  грамота и… печка. Оказа се обаче, че човекът просто има нужда от говорен апарат. Всички разбраха, че преди четири години Сафет е бил опериран и сега говори благодарение на апаратче. Но апаратчето, както твърди самият той, „за две години е свършило“, въпреки че годността му е 5 години. 

Естествено, у потребителите на социалната мрежа, които не скриват възхищението си от Сафет, веднага се появи въпросът: „А говорните апарати не се ли получават от държавата?“ Оказва се, че това е точно така, но очевидно качеството на въпросните апарати е такова, че много хора, които имат същия проблем, споделят за „некоректно отношение“ на търговци, за „държава, която не може с нищо да помогне на хората“ и за това, че хората, които са зависими от артикул, са направо „за съжаление“.

Самият Сафет споделя, че машинката е германско производство и в България струва 1250 лева.

Сега остава да разберем – ще се намерят ли достатъчно българи, които да отговорят на добрината с щедрост. Призивът за помощ на човека, който предизвика вълна от подкрепа и десетки последваха примера му, спасявайки щъркели, дали ще бъде чут от българите?

 

 

  

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"