Нека стигне до всички! Ето как принудиха една българка да празнува Великден с 5 лева! Срам ме е от тази България!

На пенсионерите дадоха пенсиите по-рано за Великден, а на нас работещите хора, които се трудим не преведоха заплатите ни. В каква държава живеем ?

Tака започва писмото си до Struma.com благоевградчанката Снежана, чието второ име умишлено спестяваме. В него тя описва съдбата на хиляди млади и работещи хора, оставени от работодателите си без пари за празника.

Вижте какво написа Снежана,без редакторска намеса:

Работя в една уж голяма фирма, но заплатите не ни ги дадоха, а сега нямаме с какво да посрещнем Великден. Имам в портмонето си само пет лева, кажете ми как мога да си купя яйца и храна за празника?

Това не е ли нечовешка постъпка, защо няма синдикати в България да се застъпват за нас, да не ни оставят на този светъл християнски празник, без пукната пара. Знаете ли колко е болно когато човек няма пари, за да прекара празникът? Хората ходят на разни хотели, дори в чужбина, за да прекарват чудесно най-големия празник.

Та нали Великден и Коледа са най-големите християнски празници, то тези празници ако не се празнуват и почитат, няма смисъл за другите празници! Но никой не се съобразява с нас работниците, само искат работа и пак работа, а за празниците ни забравят? Нима Великден е само за богатите хора?! Или ние работещите хора нямаме нужда от празници? Нека си направят равносметката тези работодатели, че те имат пари и си мислят, че ние също имаме,не ги е грижа , нямат ли съвест поне малко?

На това дередже ни докара демокрацията, управляващите не се интересуват за хората, от тях сме на този хал. Вместо да се радвам на празниците, аз плача от мъка, няма да мога да отида и на черква да запаля свещ, купила съм пет яйца само с тях ще празнувам, докато получа заплата.

Кажете ми в каква долнопробна държава живеем?!. Затова хората се принудиха да заминават да робуват в чужбина, защото няма живот тук в нашата проклета и безобразна държава.

Моля ви, спешно публикувайте писмото ни, дано се засрамят богаташите, като моите работодатели, това написа Снежана. Ние ще намерим обратна връзка с нея, за да видим, коя е фирмата, в която тя работи и да попитаме работодателите и:

Вярно ли е, че са забравили заплатите на работниците си в навечерието на най-светлия християнски празник и дали заспиват спокойно, ако знаят, че такива като Снежана вероятно днес има много?! Дали лицемерно днес са ходили в черквата, за да искат опрощение на греховете си?!

П. Петров

Струма

 

 

  

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"