27-годишната красавица Катя издъхна в адски мъки след немарлива лекарска грешка! За затвор са, промили са я с

27-годишна рускиня почина, след като по време на операция лекарите изляли 200 милилитра формалдехид в корема й вместо физиологичен разтвор.

На 15 март Екатерина Федяева постъпила в болница в град Уляновск за планова гинекологична операция.

Трябвало да бъде отстранена киста на единия яйчник. В края на интервенцията трябвало да бъде направена промивка на коремната кухина с физиологичен разтвор.

Вместо него обаче в корема на Екатерина били излети 200 милилитра формалдехид – силно токсично вещество, което обичайно се употребява за запазване на органи от патоанатомите. Разбирайки за грешката си, медиците се опитали да „спасят“ положението, като промили коремната кухина на Федяева с 10 литра физиологичен разтвор. След това я настанили в реанимацията.

Състоянието на младата жена обаче става критично и тя е прехвърлена в областната болница, а след това – на 19 март, със самолет е транспортирана в Москва. Екатерина изпада в кома и въпреки усилията на лекарите в руската столица умира на 5 април. 

По случая е образувано досъдебно производство, като главният лекар на болницата, главната сестра и целият операционен екип са уволнени. Оказало се, че те са се опитали да скрият истинската причина за състоянието на 27-годишната Екатерина и са мълчали. Причината да излеят формалдехидът в корема й пък била, че сестрата просто не погледнала какво пише на етикета на флакона.

Руските власти продължават разследването по случая. 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"