Пентагонът показа страшните „Гремлини“, атакували руската база Хмеймим в Сирия (ВИДЕО)

Управлението за перспективни изследователски проекти към Министерството на отбраната на САЩ в рамките на програмата Gremlins проведе задействане на дронове от борда на военнотранспортния самолет C-130 Hercules. Видео от експеримента бе разпространено от Giphy.

Програмата Gremlins предвижда създаването на системи за изстрелване и управление на ято малки и евтини дронове за многократна употреба. В качеството на самолет носител бе използван C-130 Hercules.

След изпълняването на поставените задачи (разузнаване, действия в рамките на електронната война, хвърляне на бомби) ятото дронове е било събрано от друг самолет. 

И това е интересно! САЩ подготвят нещо грандиозно! Запазват господството си във въздуха с аналог на руския „абсолютен убиец”  

Употребата на технологиите, разработвани в рамките на Gremlins, може да бъде наблюдавана в клипа на изследователската лаборатория на ВВС на САЩ, където е демонстрирана възможната техника на американски въздушен удар по вражески позиции. Според плановете на Пентагона, тези похвати ще бъдат използвани в конфликти към 2030 година. 

В проектобюджета на Министерството на отбраната на САЩ за 2019 година са предвидени 188,3 милиона долара за предотвратяването на заплахи от страна на летателни апарати тип дрон на противника. 

Пръв пример за употребата на ятото дронове във военни действия бе нападението на руските позиции в Сирия, когато в нощта на 6 януари 2018 година въздушната база Хмеймим в Сирия и пунктът за материално-техническо обезпечаване на ВМФ в пристанището Тартус, където са разположени руски военни, бяха атакувани от 13 дрона. Руското министерство на отбраната заяви, че седем дрона са били унищожени от комплексите „Панцир С1“, останалите летателни апарати са били обезвредени чрез радиолокационни методи.  

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"