Ужасна новина за милиони българи. Ще късате от залъка на децата си. Искат да вдигнат тока с

„ЧЕЗ Електро България“ предлага нощната тарифа за битовите абонати да поскъпне с 51%, а дневната с 5%. А добавяйки изменението в тарифите на всички останали елементи, формиращи крайната цена във фактурата, се получава средно увеличение на цената на тока с около 16%, или около 3 ст. за киловатчас, пише utroruse.com.

Данните за исканото увеличение бяха публикувани във Facebook от председателя на БСП Корнелия Нинова, която ги е получила по служебен път от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Веднага след това ЧЕЗ публикуваха своето предложение за нови цени, които ще започнат да действат от 1 юли, ако регулаторът ги одобри.

От ЧЕЗ обясняват, че искат голямото увеличение, защото в момента те купуват от НЕК нощния ток на по-висока цена. Пред журналисти председателят на КЕВР Иван Иванов потвърди, че искането за увеличение е такова. Той обаче добави, че не е важно какви предложения внасят компаниите, а какво ще постанови регулаторът и отново повтори, че няма да има драстично увеличение на цената на тока.

  

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"