Извънредно! Данъчните са пред нервна криза. Уволняват стотици. Махат всички в

В деловодството на омбудсмана на РБългария вчера следобед е входирана протестна декларация от служители на НАП, работещи в столичната териториална дирекция, съобщава „Флагман“.

Ултимативният текст е адресиран до централното управление на приходната агенция и завършва с предупреждение за подготовка на стачка в понеделник. Това потвърди и източник на бургаския сайт, който твърди, че копие от „кървавото писмо” е пристигнало и в кабинета на финансовия министър Владислав Горанов.

Вътре ставало въпрос за предприемане на стачни действия срещу подготвяно масово уволнение на общо 300 служители от териториалните дирекции на НАП в София-град, София-област, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново.

Вчера във вътрешния сайт „НАП нет” изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова е разпространила заповед, според която от 1 май т.г. прекратява служебните правоотношения с работещите в отделите „Оперативни проверки” в териториалните дирекции – общо около 300 разследващи ревизори под прикритие, което означава и автоматически закриването на това
специализирано звено. Работата на уволнените поради структурната реформа се поема от  останалите отдели.

„Има колеги с кредити, с деца студенти, пред пенсия, за нас това е шок и не можем да приемем със спокойствие подобна чистка”. Това са част от доводите на ревизори, които днес са били събрани в столицата, за да подготвят протестните действия“, узна Флагман.

Мотивите за действията на Димитрова са били свързани с ареста на 20-те служители от

„Оперативни проверки” около празниците, за които има подозрения, че участват в корупционни схеми и срещу 11 от тях вече са повдигнати обвинения.

„Ние не сме ръководители на тези, за които се твърди, че са замесени в корупционната дейност и защо трябва ние да отговаряме. Ние не ги контролираме? Ще започнем да задаваме неудобни въпроси за много други нерешени проблеми в НАП”, се казва в риторичен въпрос до омбудсмана.

 

 

  

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"