Гласът на Европейската комисия със сензационна новина за бъдещето на България

Главният говорител на Европейската комисия Маргаритис Схинас има особена харизма и е перфектният оратор. В работата си като той ежедневно и умело жонглира с думите под обстрела на неудобните журналистически въпроси. 

Започва да мечтае за кариера в Брюксел още на 17-годишна възраст, докато гледа подписването на Договора за присъединяване на Гърция към Европейската икономическа общност.
 
Маргаритис Схинас даде откровено и ексклузивно интервю пред Bulgaria ON AIR.

„Не е лесно да си лицето и гласът на Европейската комисия, защото е едновременно огромна отговорност и голяма привилегия. В Комисията сме задължени всеки ден да се подготвяме – да сме организирани, да четем, да ставаме рано и да се изправяме пред най-голямата група акредитирани журналисти на планетата“, посочи за начало Схинас.

На въпроса защо се бави влизането на България в Шенген той заяви: „Отне време, но сега с основание можем да кажем, че сме близо до финализирането на този процес. Председателят Юнкер нееднократно заяви, че сега е времето. Въпрос на кратки срокове е. Надяваме се това да се случи още при комисията „Юнкер“. Крайното решение е в ръцете на страните членки, а не в ръцете на Комисията“.

Маргаритис Схинас посочи още, че е воля на британския народ да реши дали Brexit е развод с ЕС завинаги или ще се върне при партньора когото е напуснал.

„Ние бяхме изоставените, нашите британски приятели решиха да си тръгнат. Brexit ще се случи – в момента финализираме условията по споразумението за развод, но и основите по бъдещото ни партньорство“, обясни Схинас.

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"