Арестуваните при спецакция в Поморие отричат за отвличане и малтретиране на 19-годишен

Обвиняемите за принуда Христос Янулист и Богдан Рупанов категорично отричат, че са малтретирали 19-годишния Георги Тодоров, пише „Флагман“.

„Не съм го заплашвал, сам дойде вкъщи и сам се качи, имам чат в социалната мрежа, мога да ви го покажа. Не съм употребявал никаква сила“, коментира 23-годишният Богдан Рупанов в съдебната зала в Районния съд в Поморие.

Неговият авер Христос Янулис, който е брат на съпругата на Митьо Очите – Антигона, също обяви, че не е съпричастен към престъплението.

 Адвокатката на шурея на Очите пък подчерта, че дори и самата жертва отричала да е атакувана от Христос.

Според прокуратурата обаче са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че именно двамата имат участие в малтретирането на Георги.

Това показвали и иззетите доказателства при претърсването в дома на Рупанов, както и показанията на част от свидетелите по случая.

Самият Богдан пък също частично признал вината си според държавното обвинение. Положението на 23-годишния помориец е по-тежко от това на Христос, тъй като той вече има една присъда за грабеж. Янулис обаче вече се води реабилитиран.

В Съдебната палата в Поморие, за да му окаже подкрепа, дойде и по-големият му брат – Парашкев.

„Това са деца, те са невинни. Всичко това е заради бате Митко. Преди месеци дойдоха в нас с качулки и автомати, но нищо не намериха! За какво беше това?! Ще ги съдя! Сега нахлуха, застреляха ми кученцето, а баща ми е в болница от притеснение“, обяви Парашкев, който обаче категорично отказа да бъде сниман.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"