Погнаха кмета на Пазарджик! От девет години той не е…

Сигнал до новата антикорупционна комисия (КПКОНПИ) за установяване на незаконно придобито имущество за кмета на Пазарджик Тодор Попов подаде неправителствената организация Антикорупционен фонд (АКФ).

Те искат комисията да прецени дали има основание за наказание, тъй като повече от 9 години Попов бил в нарушение на законовите изисквания за деклариране на потенциален конфликт на интереси. Причината е, че няма информация за подадена декларация от него на интернет страницата на общината, пише в. Труд.

От 2007 година насам Попов заема длъжността е бил длъжен като лице на публична длъжност в тримесечен срок от влизане в сила на закона през 2009 г.

да подаде съответния документ.

„Задължение за подаване на декларация като лице, заемащо висша публична длъжност, г-н Тодор Попов има и по новоприетия Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Такава декларация също не е публикувана към настоящия момент”, поясняват от Антикорупционен фонд.

Те припомнят и факти от 2015 г., когато в журанилстическо разследване бе показан имот на Попов, който бе оценен на 1.5 млн. лв. От организацията твърдят, че „високият стандарт на живот на семейството” е в не съответствие с доходите на кмета. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"