Братът на закопчания Христос Янулис разкри истинската причина за зрелищните арести в Поморие, а съдът реши…

Това са деца, те са невинни! Нищо сериозно. Всичко е заради бате Митко. Това заяви Парашкев Янулис в защита на Христос Янулис и Богдан Рупанов.
Парашкев е 38-годишен и е брат на един от двамата останали в ареста след петъчния екшън в Поморие.

Всъщност той се пада втори шурей на Митьо Очите. Парашкев и Христос, макар и от различни майки, са  братя на Антигона. Тримата имат общ баща – най-обикновен човек от Поморие, чиято фамилия носят. Антигона е жената на Димитър Желязков-Очите, от когото тя има син – 13-годишният Димитър-младши, което пък и дава особено важен статут в средите, в които се движи въпросният контингент, пише „Флагман“. 

За отбелязване е, че Христос и Богдан са на по 23 години, но са добри познайници местния РУП.

Парашкев дойде днес в Съдебната палата в Поморие, за да подкрепи брат си Христос, който заедно с Богдан Рупанов е обвинен в малтретирането на 19-годишния Георги Тодоров. 

По-големият брат на съпругата на Митьо Очите – Антигона, се възмущаваше и от лошо поведение на полицаите. „Преди месеци дойдоха в нас с качулки и автомати, но нищо не намериха. Сега нахлуха и застреляха кученцето ми, а баща ми е в болница от притеснение“, разказа Парашкев. Самият той живее на ул.“Морска“1, а акцията срещу Христос бе на ул.“Пирин“. Вероятно за кучето са се грижели  двамата или е възможно претърсване да е имало и на ул.“Морска“1.

След спецакцията в Поморие в социалните мрежи се разпространяваха снимки на кафяво куче питбул, за което се твърдеше, че е на Христос. Кучето Лео е било убито при претърсването. Вероятно кучето е проявило агресия към униформените, което е наложило крайната мярка. В противен случай няма обяснение защо са му теглили куршума, ако е било вързано и кротко. Лео е от най-опасните и кръвожадните породи. Няма подробности дали е било пуснато насъскано срещу ченгетата.

Преди минути стана ясно, че шурей на несебърския бос Димитър Желязков – Очите излиза на свобода. Другият арестуван – Богдан Рупанов, остава в ареста. 
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"