Прокуратурата обяви кой предприемач е подал сигнал за Десислава Иванчева

Става въпрос за досъдебно производство по надзора на специализираната прокуратура, по което сме работили с колегите от новосформираната комисия за противодействие на корупцията. Това заяви прокурор Иван Гешев от Специализираната прокуратура на извънреден брифинг заради зрелищния арест на кметицата на район „Младост“ Десислава Иванчева.

Досъдебното производство е образувано през февруари. Наблюдението по него е от декември.

Образувано е производство за търговия за влияние, като на по-късен етап са събрани още доказателства.

В последните 10 дни колеги не са се прибирали в домовете си. Голяма част от тях са дами, както видяхте. Голяма част от тях не са се прибирали по домовете си. Моето присъствие е да защитя труда на тези хора и да благодаря за съвместната работа между институциите.

Досъдебното производство касае множество сигнали за неправомерни действия в община „Младост“. Ние ще коментираме факти. Дали в един момент някой е виновен или не, ще реши българският съд, ако делото бъде внесено.

„Многобройни сигнали са постъпили за община „Младост“ и в частност на кмета. Почна като проверка от декември. По своите канали събраха информация за още едно лице, което е строителен предприемач, извършващ действия на територията на община „Младост“. Човек, който дълги години е живял в чужбина и няма манталитета и поведението на някои наши български нагласи и не смята, че трябва да се решават проблемите с пари под масата. Този човек има различно мислене“, обясни прокурорът.

В чисто житейски смисъл бил изнудван, не от правен характер, да плати една сериозна сума. Човекът беше разпитан и обясни конкретната ситуация.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"