Не е истина! Държавата харчи хиляди заради Георги Вълев от “Килърите“, този път той съди…

Бизнесменът Георги Вълев съди Министерството на правосъдието за лошите условия в следствения арест, той е недоволен и от съдебната охрана. Искът му е за 1 000 лв. и е по Закона за вреди, причинени на граждани от държавата и общините /ЗОДОВ/. Претенциите си Вълев е предявил през февруари в жалба до Административния съд във Велико Търново, пише „Янтра днес“.

Тъй като това съдилище в старата столица не разполага с необходимите условия да се гледа делото, се наложи то да се състои в една от залите на Окръжния съд.

За съдебен защитник на бизнесмена беше определен адвокат Стефан Стефанов. Преди да влезе в залата Вълев заяви, че условията в ареста са нечовешки и не е чудно, че Анелия Милкова се обеси през 2013 г.

Преди броени дни пък се разбра, че Георги Вълев е завел иск против МВР, Министерство на финансите, Прокуратурата на Република България и Висшия съдебен съвет също по ЗОДОВ.

Районният съд във Велико Търново обаче е отказал да образува такова дело и е препратил документите по компетентност в Административен съд – София.

Затворникът Вълев претендира за солидарно обезщетение от въпросните институции за претърпени вреди по време на ареста му и в затвора, където нямал нужните медицински грижи.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"