Бивш шеф на разузнаването закова адвокат Марковски за доказателствата срещу скандалната кметица на „Младост“!

Четири часа Иванчева да е обект на общонационално забавление, да се струпа жива сила… Не се прави така, заяви бившият министър на вътрешните работи Румен Петков, коментирайки показния арест на кмета на столичния „Младост“ Десислава Иванчева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова бяха арестувани за получаване на подкуп, който според обвинението е част от договорена още по-голяма сума. Румен Петков вярва, че има събрани сериозни доказателства, тъй като по думите му в противен случай ситуацията ще бъде катастрофална.

„От АБВ сме убедени, че корупцията трябва да бъде показвана и наказвана, но когато се мине една граница… Така или иначе ще стигнем до Страсбург“, каза още той в „България сутрин“, позовавайки се на експертни мнения, че има достатъчно аргументи да се стигне до Европейския съд по правата на човека.

 

Бившият началник на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Димо Гяуров обясни, че  законът действително разпорежда описването и отнемането да бъде извършено в присъствието на лицето, но не е казано непременно това да става на мястото на залавянето. 

„Можеше преброяването да стане в сградата на Министерството на спорта“, посочи и отбеляза, че в случая повече го смущава поведението на лицето, което е дало подкуп – Александър Ваклин. 

„Колкото да не сме наясно с фактологията, струва ми се, че за едно такова обявление на районния кмет никой би поискал такава сума. Всеки нормален строител знае какво трябва да направи – жалба до Административния съд“, коментира ген. Гяуров.

Ако не са представени доказателства на адвокат Марковски (бел. ред. – защитникът на Десислава Иванчева), те просто не са му представени, не че ги няма, смята бившият шеф на НРС.

Двамата коментираха и неспирните нападки между лидера на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и президента Румен Радев. Според Цветанов кампанията на Радев е непрозрачно финансирана, а предложеното от него становище на КСНС е несъвместимо с членството ни в ЕС и НАТО.

„Институционалната битка не може да даде нищо добро за държавата. Четох декларацията на президента. Не мисля, че има човек в страната, който сериозно да мисли на тема излизане от ЕС и НАТО“, посочи Петков и добави, че в ГЕРБ имат усещане за раздяла с властта.

„Наблюдаваме продължението на „студена война“ между институциите. Няма никакво значение кой ще я спечели, България губи. Всичко това се наблюдава от външните наблюдатели“, коментира ген. Гяуров.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"