Извънредно! Адвокатът на шофьорката от „Тракия“ Николай Кокинов посочи и двама други виновни за касапницата с автобуса, която той видял с очите си

Пред мен Цвета Таскова изрази съчувствие и безкрайно съжаление за случилото се. Това заяви пред Нова телевизия Николай Кокинов – адвокат на Цвета Таскова, която причини инцидента на магистрала „Тракия“ с шестима загинали и множество ранени.
 
По думите на Кокинов, мярка „задържане под стража“ би била „безполезна и самоцелна“. „Каквото и да се случи, това разследване няма да се случи в следващите 6 месеца.

При всички случаи т

„Още няма никакви експертизи, има само един оглед на автомобила. Делото е с фактическа сложност, има твърде много пострадали“, добави той. „Виждам го да влезе в съда най-рано след 12 месеца“, прогнозира Кокинов.
 

Твърде вероятно е да има някаква форма на съпричиняване, тъй като един автомобил трудно може да изтласка от пътя един автобус, смята той. „Твърде вероятно е шофьорът на автобуса е да е реагирал неадекватно и да е извил волана инстинктивно“, каза Кокинов и уточни, че всичко това са хипотези. Последна дума ще имат автоекспертите.
 

„По една случайност минавах покрай местопроизшествието на магистрала „Тракия“ и видях автобуса, който беше полегнал в канавката с извити надясно гуми. При всички случаи водачът е отклонил с волана надясно“, разказа адвокатът.
 
В момента Таскова, която е под домашен арест, е в дома си при своите родители. Те не желаят да бъдат безпокоени и да дават изявления.
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"