Новите обвинения за Иванчева са факт! Ето какво каза адвокатът й Марковски-младши (ОБНОВЕНА)

Днес прокуратурата повдига нови обвинения на кметицата на район „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. В следствието в уречения час пристигна адвокатът на Петрова – Ирен Савова, която заяви пред камерата на TV, че когато е влязла вътре не е успяла да говори със своята довереница, а прокуратурата все още не била готова, въпреки че те са ги извикали в този час. 

Адвокат Марин Марковски, който се зае да защитава Иванчева, пък имал друг час за пристигане в следствието. Малко след 12:00 часа в следствието дойде и адвокатът на уличения за посредник Петко Дюлгеров.

Днес се очаква прокуратурата да повдигне нови обвинения срещу него, Иванчева и Петрова. 

Новото обвинение е свързано със срещите между Дюлгеров и Иванчева. 

„Дюлгеров е участвал единствено и само в това, за което е задържан. Първоначалното обвинение е прецизирано по отношение на Дюлгеров“, коментира адвокат Мариана Тодорова.

„Обвинението е разпределено на 3 или 4 дати. Иванчева е поискала и на определена дата е приела дар“, добави тя.

„На мен не са ми предоставени нови доказателства. Предоставен ми е единствено един лист за привличане на обвиняем. Дюлгеров не се е отказал от показанията си за момента си. Ние възразяваме срещу новото обвинение. Той може да говори и още, но може и да се откаже от обясненията си. Обещано му е, ако съдейства за това престъпление, че ще бъде освободен и няма да бъде задържан“, обяви Мариана Тодорова.

„Казаха ми, че Иванчева много говори. Аз се развиках, защото ако не се бяхме явили, щяха да правят някакви нередности. Аз дойдох тук, когато вече бяха разпитани двете обвиняеми. Имало е 3 или 4 срещи между Дюлгеров и Десислава Иванчева“, каза още тя.

„Новите обвинения на Иванчева са три на брой. Прокуратурата е записала в новите обвинения, че г-жа Иванчева е поискала чрез посредници първо 250 хиляди евро, а след това сумата се е увеличила на 500 хиляди евро. Накрая в колата, която е шофирала, са намерени 70 хиляди евро“, обясни адвокат Димитър Марковски.

„Лично за мен това прецезиране преди гледането на мярката от съда е крайно неуместно. Уточнени са три дати. Разговарял съм с г-жа Иванчева, на тези три дати тя въобще не е присъствала на тези места. Ние с моя колега сме изискали видеозаписи от всички тези места. Става въпрос за срещи на обществени места, в заведение на територията на град София“, добави той.

„Преди да тръгнат да повдигат обвинения на г-жа Иванчева, трябваше да направят контрол на показанията на г-н Ваклин и да проверят дали тя е била на въпросните места“, каза още адвокатът.

„Иванчева въобще не е търсила срещи и контакти с г-н Ваклин. Единствените й срещи с г-н Ваклин са строго служебни. Г-жа Иванчева никога не е предлагала да й дават пари чрез посредници. Прокуратурата твърди, че г-жа Иванчева чрез посредника Дюлгеров е и поискала пари, за да прави или да не прави нещо“, обясни Димитър Марковски.

„Г-жа Иванчева даде много подробни показания по делото. Настояваше да се вземат камери от местата, за които се твърди, че тя е водила срещи. Ще бъда удовлетворен, ако съдът пусне тези жени на свобода“, категоричен е юристът.

„Г-жа Иванчева е била абсолютно незаконно арестувана“, отсече адвокатът на Десислава Иванчева.

„Много е лесно да бъде сложена тази кутия с пари. Има много противоречия между това, което обяснява Дюлгеров, и фактическото намиране на парите“, разкри защитникът на кмета на район „Младост“.

„Иванчева не е имала никакви инициативи да контактува с Дюлгеров“, увери той. На въпрос на как тогава са се оказали тези пари в колата, а и тримата по едно и също време, Марковски заяви, че може много лесно да бъде сложена кутията, като имало сериозни противоречия в казаното от Дюлгеров и това, което е установено като факти.

Обвинението на Иванчева е, че тя е държала в колата си 70 хиляди евро, а всъщност Дюлгеров е прибрал своята част, като Марковски заяви, че това го пише в постановлението.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"