Сега гръмнаха в Турция медиите: От трупа на Наим Сюлейманоглу ще вадят

Костен мозък и три зъба трябва да бъдат извадени от тялото на трикратния олимпийски и седемкратен световен шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу, съобщават турски медии, цитирани от Флагман.бг.

Есхумацията на бившия спортист се налага, за да се направят необходимите тестове за доказване на бащинство на дъщеря му от Япония с името Наоми Секаи Мори, която води дело за наследство.

Това пишело в съдебната заповед, като изваждането на тялото на легендарния щангист, поставил 46 световни рекорда е насрочено за 10 часа на 4 юли, за което Флагман.Бг информира преди дни.

Сюлейманоглу почина на 50-годишна възраст след като получи мозъчен кръвоизлив след трансплантация на черен дроб на 18 ноември 2017-та.

Има три дъщери –  Есин, Сезин и Нилай. Първите две са признати от Наим през 2001 година и официално вписани като негови потомки. Същото се случва и с третата щерка, която е родена и израства в Анкара.

В столицата на Турция през 1991 година се ражда и Наоми Мори. Майката е японска журналистка, запознала се с Наим на Олимпийските игри в Сеул през 1988-ма, когато джобния Херкулес триумфира с първата си титла.

От искащата да докаже, че е щерка на Наим Сюлейманоглу, Наоми Мори също е взет материал за ДНК-тест.

Големият шампион никога не е крил, че има още едно дете, но е загубил всякаква връзка с него, след като майката го отвежда още като бебе в Япония и оттогава не са се виждали.

Първородната дъщеря на Наим беше потърсена и открита по негова заръка от болничното легло малко преди да почине в елитна клиника в Истанбул.

Сюлейманоглу държал и Наоми да бъде вписана като негова наследница.

 

 

  

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"