Медицинската сестра Ели, която цели с яйце министъра, изригна с убийствени думи: Ояли са се! Те са

Кадър Нова тв

„Това, че замерих с яйце зам.-министъра на здравеопазването, беше акт на отчаяние. От толкова време нещата нямат никакво развитие. Имам пет деца, за които в момента няма никакво здравеопазване във Враца“.

 Това заяви по Нова телевизия Полина Комитска – жената, която замери с яйце заместник-министъра на здравеопазването по време на посещението й във врачанската болница вчера.

Жени Начева отиде там, за да представи новия изпълнителен директор, след като старият подаде оставка. Лекарите и сестрите в болницата не са получавали заплати от февруари.

„Районът е неприятно застрашен и би трябвало да се предприемат действия по най-бързия начин“, заяви изпълнителният директор в оставка Орлин Цветков.

„Управляващите толкова са се ояли, просто са се самозабравили. Те не ни разбират и не вярват, че във Враца живеем зле“, заяви Елеонора Колева – медицинската сестра, която покани зам.-министър Начева да живее един месец в нейното семейство. 

Един от проблемите в болницата е, че отделението по реанимация временно е затворено, което блокира работата и на останалите отделения. Причината е, че медиците напускат или излизат в болничен, поясни началникът на ОАРИЛ д-р Ростислав Стефанов.

„Много пъти подавам рапорти за това, но без резултат. Правя всичко възможно да бъде възстановен ритъмът на работата“, допълни той. 

„До края на юни ще преодолеем забавянето от заплащане на разходи за персонал от вече един месец. Днес болницата е получила средствата за персонал за февруари“, поясни самата Начева по време на посещението си в болницата в понеделник. 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"