Болката на Радослава Ненова е неописуема. Жената на Боян Петров през сълзи: Планината го иска, аз не искам да го дам

Днес е последния ден в който се провежда спасителната акция и ще е от китайска страна. Ще проверят места, които са забелязани на сателитната снимка и са в сянка. Всички те са до лагер 1 и малко над него. Това заяви съпругата на Боян Петров Радослава Ненова пред Би Ти Ви.

Тя също не изключи версията алпинистът да е попаднал в цепнатина, но уточни че не може да знае какво се е случило. Тя допълни, че дори и да е имало буря и Боян да е влязъл в пещера, за да изчака да отмине, то с днешна дата е трябвало да се появи.

„Уповавам се на надеждата. От деня в който ми се обадиха от базовия лагер до сега трябваше да се стегна и да се мобилизирам. В началото дори не знаех какво се прави и как се започва такава акция. Денонощно получавам съвети и съобщения за всякакви варианти, алпинисти се свързват с мен с огромна помощ и съвети“, заяви още съпругата на Петров.

„За мен деня започва когато там съмва“, призна Ненова, като допълни, че това е битка с планината, която иска Боян.

„Опитвала съм се да си представя къде е, какво прави, дали има сили, дали чака. Не мисля, че го е било страх, той не се страхува в планината, той там беше щастлив. По-скоро му липсват хората“.

На въпрос дали е тръгнал с по-различно усещане, Ненова заяви, че никога не се е сбогувала с него и не се е страхувала. „Бях наясно донякъде какво се случва при една спасителна акция, но не предполагах, че е толкова трудно, когато в казуса се включва една трета държава“, допълни тя по повод трудностите с които се е сблъскала.

Най-голяма подкрепа Радослава е получила от един от най-добрите световни алпинисти Симоне Моро, който й дал ясна представа какво се случва и какво може да очаква. „За хората това е като някакъв „Биг Брадър“, който тече пред екраните“, заяви Ненова.

Тя разказа и случай, когато преди години Боян Петров е паднал в цепнатина, но е имало хора с него, които са видели вещите му до мястото и са го спасили. Тя допълни, че Боян е изключително педантичен и почти никога не губи вещите си, но винаги може да се случи нещо.

Майката на Боян Ангелина Петрова, заяви че се надява на някаква сила, която да помогне на сина й. „Той винаги се бори докрай, когато има някакви шансове. Никой не знае кога ще бъде последната му усмивка и се надявам, че няма да бъде последното падане за него“, казва емоционално майката на алпиниста.

Преди да замине Боян се е чул със сестра си, като заявил че не му се тръгва, защото тук всичко е цъфтяло, а той отива в снеговете. „Всеки ден се подготвяме за най-лошото. Трябва да сме реалисти, защото не знам как ще изкара без инсулин. Не мога да го дам още, той е нужен на всички“, казва през сълзи сестра му.

Радослава допълни, че продължаващото издирване й подарява още един на надежда, въпреки фактите. „На детето споделям истината, няма как да не го правя, защото новината е навсякъде. Той също отказва да го приеме“, споделя през сълзи половинката на Боян.

„Не се сърдя на планината. Със сигурност някой ден с детето ще отидем до базовия лагер“, допълни Ненова. 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"