Британците се разгневиха на финансист, сравнил икономиката на Острова с менопауза

Високопоставен служител в Британската централна банка се извини за описанието си на британската икономика като „менопауза“, след като онлайн коментари го обвиниха в сексизъм и го нарекоха женомразец.
Бен Броудбент, помощник-управител в отдела за парична политика в централната банка, заяви пред вестник “Дейли Телеграф“, че бавната икономика претърпява спад в продуктивността, който не се е наблюдавал от края на викторианската епоха на Великобритания през 19 век.

Броудбент каза, че през тази епоха се е наблюдавал „климактериален“ ефект, при който „растежът на продуктивността внезапно се е забавил до голяма степен“. Той отбеляза, че рязкото забавяне е сходно с наблюдаваното тогава, което е продължило повече от десет години.

Броудбент обясни, че терминът „климактериален“, използван от икономическите хроникьори, по същество означава менопауза, но може да се отнесе и към двата пола и означава, че „вече сте отвъд пика на продуктивността си“.

След критиките на социалните мрежи обаче, той бързо се извини за изказванията си. „Съжалявам за лошия си избор на термини и съжалявам за нанесената обида“, каза Броудбент в изявление на централната банка. „Икономическата продуктивност е нещо, което засяга всеки един от нас, от всяка възраст и пол“, добави той.
   

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"