Прокурор Русинова разкри с какви методи спипаната с подкуп шефка на “Подуяне“ е мамила с обществените поръчки!

​​​​​​​Сигналът срещу директора на дирекция от Столична община, Район „Подуяне“, е от лице, запознато с дейността му. Изнесените в сигнала данни се потвърдиха и от други свидетели, както и от последвалите претърсвания и изземвания. Не е ясно дали ръководни лица от район „Подуяне“ са били наясно с порочната схема. Разпитани са други длъжностни лица.

 Това съобщи на извънреден брифинг ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова.

От прокуратурата и ГДБОП не обявиха официално името на задържания с подкуп директор, но според информация на това е главният юрисконсулт на район „Подуяне“ Лилия Геринска. 

„Във всички случаи лицето е било председател на комисия. Фирмите, които печелят обществените поръчки, са били близки до нея. Във всяка поръчка са използвани различни методи: подмяна на документи, подправяне на подписи. Става дума за строителни дейности, за саниране, за доставка на хранителни стоки“, каза още Русинова. 

„Парите са изтеглени в същия ден от клон на банка, от сметка на дружеството, спечелило въпросната обществена поръчка. Намерени са във вида, в който са изтеглени от банката. На срещата е била сама“, уточни ръководителят на Софийска градска прокуратура. 

Извънредно! Нов мегаскандал заради рекет! Закопчаха шеф в Столична община с подкуп

По досъдебното производство данните са за обществени поръчки от миналата година насам, стана ясно още по време на брифинга. 

Оперативната работа е проведена със съдействието на Столична община и лично на г-жа Фандъкова, каза от своя страна шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"