ГЕРБ с мълниеносна реакция на атаката на БСП за завода за отпадъци

„Този брифинг е отговор на БСП. Денят в който европейските лидери са в Спфия и взимат исторически решения, не е моментът за тези неща. Това е може би пета фаза за един от най-успешните проекти за създаване за цялостно отделяне на отпадъците в Спфия. През 2015 година бяха построени първите инсталации, които носят ползи на хората и околната среда.

Проектът е подобрен от ЕК“, заяви на брифинг в парламента бившият министър на околната среда и водите Ивелина Василева, предаде репортер на .

По-рано днес Калоян Паргов от БСП, заяви, че социалистите искат заводът за преработка за отпадъци да бъде изграден в с. Яна, а не в ТЕЦ – София, за да спестим замърсяването в София и напрежението сред гражданите.

„Тук има най-добри налични техники, които се използват в над 300 европейски града. Целта е да се осигури възможност за използване на алтернативно гориво от топлофикация София. Предложенията и обвиненията на БСП не са навременни, като се има предвид, че площадката се избира още в началото на проекта. Интерпретираме поведението на БСП като саботаж на поредно голямо европейско събитие“, завърши депутатът от ГЕРБ.

Никол ИВАНОВА,

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"