Борисов: Снощи до 2.30 часа с Меркел, Макрон и Московски обсъждахме пакета за превозвачите

Снощи до 2.30 часа с канцлера Меркел, с президента Макрон, с транспортния министър Московски текст по текст, дума по дума сме гледали, те имат своите аргументи, ние своите. Това каза министър-
председателят Бойко Борисов на влизане преди Срещата на върха между лидерите на ЕС и на страните от Западните Балкани.
 
„Максимален диалог сме направили.

Няма нещо, което да не съм обяснил. Очаквам да намерим решение. Президентът Макрон също обеща като се прибере с канцлера Меркел да се разпореди на нейните експерти, заедно с френските, нашите експерти, още един път с комисията да прегледат всеки детайл. Основният им аргумент е, че нашите шофьори биват третирани по лош начин. Не спят не хубави места, не поддържат най-добрите хигиенни навици, поради спецификата на своята работа. Всичко обсъдихме, може би 3 часа вечерта“, каза още Бойко Борисов.

Междувременно апочна протестът на превозвачите, изразяващи недоволството си срещу промяната в регламенти на Европейския съюз, известна като „пакета Макрон“.
 
Множество камиони и автобуси от цялата страна са се
подредили в платното за движение на бул. „Цариградско шосе” в посока центъра на столицата. Те са разделени на две групи – камионите са разположени в отсечката между бул. „Брюксел” и разклона за четвърти километър, а автобусите са в отсечката до бул. „Ситняково”.
 
„Нашите искания са срещу дискриминацията, която се провежда от големите държави. Какви са тези глупости? На 21-вия ден трябва да се приберем в България – това е просто невъзможно”, каза за Агенция „Фокус” Димитър Димитров, един от протестиращите международни шофьори.
 
Върху камионите и автобусите на протестиращите превозвачи са закачени транспаранти с надписи „Европа на две скорости = България на задна скорост”, „Не на дискриминацията в ЕС”, „Транспортен пакет 1 и 2 =exit” и много други. Полицейското присъствие в района е засилено.
 
Очаква се по късно през деня, в рамките на протестните действия, да бъде организирано и шествие.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ  

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"