Разбра се кой е митничарят, отказал на турчин рушвет от 500 евро на ГКПП Капитан Андреево

Живко Киряков е митническият служител, който отказа 500 евро рушвет и закопча 27-годишен немец от турски произходи с 90 000 недекларирани евро, съобщава „Монитор“. Той е старши инспектор от Пловдив, а на Капитан Андреево е бил като част от мобилна група проверяващи, стана ясно в съда.
 
Хасковския окръжен съд остави за постоянно в ареста Бурак Азиметли. В БМВ-то му бяха открити 90 000 еевро, които той не декларира на  влизане в България от Турция, както вече писахме.


 
„Съжалявам много, допуснах огромна грешка“, каза Бурак пред съда. Той е роден в немския град Ханау, провинция Хесен. Работел като крупие в игрална зала.
 
Според разследващите Бурак не давал и до този момент обяснения за произхода на недекларираните от него 90 000 евро.
 
Срещу германеца са повдигнати 2 обвинения. Едното, че е предложил подкуп на митничар, за да не изпълни служебните си задължения. Другото е, че не е декларирал пренасяната от него голяма сума пари.
 
27-годишният Бурак Азиметли бе арестуван на 12 май. Инспекторът го попитал на немски дали има стоки, пари или ценности за деклариране. Младият мъж изпаднал в паника и е опитал да подкупи Киряков с 500 евро, за да не го проверява. Служителят обаче отказал подкупа и отклонил колата за пълна проверка. Пачките бяха открити в найлонова торба поставена в гнездото на мястото на резервната гума.
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"