Депутатите почетоха жертвите на Баташкото клане с минута мълчание

Депутатите отдадоха почит на мъчениците от Батак и „милиони българи, станали жертва на геноцид” по време на османското робство. Те станаха прави и запазиха минута мълчание, след като Павел Шопов от „Атака“ отправи призив, който принципно е в разрез с приетите процедури. Той засегна темата в края на декларация от името на парламентарната група на „Обединени патриоти”, съобщава „Флагман“.
Атакистът Шопов обясни, че днес е денят на Баташкото клане.

Той разкритикува ГЕРБ и БСП, че години наред не допускат 17 май да бъде приет официално като ден на геноцид над българите, а от ДПС не може да се очаква подобно действие. 

„И така, аз ще завърша с този призив – да станем на крака и да почетем паметта на мъчениците от Батак и всичките сигурно милиони българи, станали жертва на геноцида над българите през годините на османското робство”, заяви депутатът.

В този момент председателстващ заседанието беше съпартиецът му Явор Нотев, който подкрепи желанието му с думите: „За отдаване на почит с мълчание се изисква друга процедура. Поканата на г-н Шопов можем да изпълним и ad hoc”.

След това заместник-председателят на Народното събрание помоли жертвите да бъдат почетени на крака с минута мълчание и призова присъстващите в залата да се изправят. 
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"