Мутри от Пиринско се изплъзнаха от затвор, ще ви настръхнат косите от злодействата им

Криминално проявеният Димитър Тодев от Банско, който преди близо три години нанесе побой над 16- годишен гимназист, а след това заедно със своя приятел Радослав Калистрин, също от Банско, пребиха и по-големия му брат, отърваха ефективни присъди, пише struma.bg.

Тодев получи за деянието осеммесечна условна присъда с тригодишен изпитателен срок, а Калистрин се размина с пробация, също за срок от осем месеца. Въпреки криминалното досие Тодев получи по-леко наказание заради решаване на делото чрез споразумение между страните. Двамата банскалии бяха изправени на подсъдимата скамейка и съдени за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на двамата братя Кирил и Илия Поликарпови.

Срещу Тодев държавният обвинител повдигна две обвинения за побой над двамата братя поотделно.

По първото съдът му наложи осем месеца лишаване от свобода, а по второто, извършено в съучастие с Р. Калистрин – шест месеца лишаване от свобода. При така определените наказания съдът му наложи по-тежкото от тях, като постанови изтърпяването му да бъде отложено за срок от три години.

Другият обвиняем Радослав Калистрин, също криминално проявен, за съучастието си с Тодев по едното от деянията получи наказание „пробация“ за срок от осем месеца. Припомняме, че 34-годишният Димитър Тодев и 25-годишният Радослав Калистрин бяха привлечени като обвиняеми преди три години след побой над двамата братя Кирил и Илия Поликарпови, които са руски граждани, но от години живеят в Банско заедно със семейството си. Екшънът се разиграва на 3 юни 2015 година в бар в курортния град. Малко преди полунощ Тодев се нахвърли без причина на седящия спокойно в заведението 16-годишен тогава гимназист в ПГЕЕ Кирил. Обвиняемият бил пиян и започнал да го обижда и гони от заведението, да му нанася удари в областта на главата, а след това го изхвърлил навън.

Кирил се прибрал вкъщи, но по настояване на родителите си заедно с по-големия му брат отишли да търсят работеща аптека, за да вземат медикаменти за нанесените му наранявания, силното главоболие и течащата кръв от носа му. Минавайки през заведението на връщане за вкъщи, екшънът се повторил, но с по-голяма агресия. Тодев започнал да го удря с юмруци и да го рита, докато Кирил не изпаднал в несвяст на земята. Агресията се насочила и към неговия брат Илия, който се намесил, за да го защити. Тогава в боя се включил и приятелят на Тодев, другият обвиняем Радослав Калистрин.

Двамата продължили заедно да нанасят удари на Илия, докато и той не се свлякъл замаян от ударите на едно от сепаретата в заведението. След побоя Кирил е приет в МБАЛ – Разлог със сътресение на мозъка, контузии на главата и корема, охлузвания на челото и кръвонасядания на око и бедро. Брат му Илия бил с отоци и кръвонасядания на окото, слепоочието и скулата и с охлузвания в областта на шията и едната буза. Същата вечер Тодев е бил задържан. Малко преди инцидента при полицейска проверка той е заловен да шофира, без да притежава свидетелство за управление на МПС.

Димитър Тодев, известен с прякора Гагъне, е стар познайник на полицията. Той е осъждан многократно за умишлени престъпления, предимно против обществения ред и здравето. През февруари месец тази година той получи две години затвор за разпространение на наркотици и в момента излежава присъдата си. Тодев стана обвиняем заедно с останалите от групата на Иван Митов, по прякор Слънцето, които бяха задържани за разпространение на наркотици през август месец 2016 година в Слънчев бряг и Бургас след проведена специализирана акция, ръководена лично от тогавашния главен секретар на МВР Георги Костов. След задържането Специализираният наказателен съд им наложи постоянна мярка „задържане под стража” и при старта на настоящето дело – в края на 2016 година, Тодев бе доведен в съда в Разлог от следствения арест със засилена полицейска охрана. Димитър Тодев е собственик на фирма „Мила 2015” ЕООД, с адрес и седалище в родния му град. Основната дейност на фирмата му, вписана в търговския регистър, е търговия с облекло.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"