Това никой няма да ти го каже! Всяка реклама иска да го скрие от нас! Още утре трябва да спреш с

Подутият корем, който прилича на огромен балон, който предстои да избухне, е противен.

Всички газове и дискомфорт се появяват обикновено след тежки хранения, но за някои хора това е нормална част от ежедневието им.

Подуването и газовете са свързани с храната, която ядем, така че има няколко прости промени в ежедневната ни диета, които могат да помогнат.

Ето най-важните 5 неща, които водят до подуване на корема и как да го решите:

1. Запек

Ако това се случва често, трябва да започнете да ядете повече храна с влакна, защото те облекчават запека и премахват подуването. Старайте се да въвеждате по-малко количество фибри в диетата си и постепенно увеличете количеството им.

Забележка: Премахнете белия хляб и го заменете с пълнозърнести храни, пийте смутита от плодове и зеленчуци и яжте плодове.

2. Въглехидрати

Ще сложите край на подуването с диета с ниско съдържание на въглехидрати. Ако въглехидратите не се разграждат правилно, възниква подуване. Също така можете да предотвратите този проблем, ако избегнете нишестета, захар и алкохол. Трябва да замените всички нездравословни сладкиши със зеленчуци и плодове.

3. Стрес

Стресът може да причини подуване, защото когато сме подложени на стрес, нашата храносмилателна система не изпълнява правилно функцията си. Освободете се от отрицателните емоции и ще решите проблема си завинаги.

4. Недостатъчен прием на вода

Не достатъчният прием на вода и дехидратация, твърде много кафе или алкохол може да се добави към този проблем. Не много хора получават необходимите 6-8 чаши вода на ден.

Задържането на течности се получава, ако тялото не получава достатъчно вода, като по този начин причинява подуване. Така че отговорът е просто да пиете достатъчно вода през целия ден!

5. Хранене твърде бързо

Дъвчете храната си, яжте бавно и позволете на храната да се смила правилно.

 

 

kakvo.bg

 

 

  

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"