Разпространи светкавично. Станислав започна да повръща непрекъснато. Лекарите казаха, че му остава

8-годишно момченце от село Крумово се нуждае от средства, за да му бъде извършена животоспасяваща операция. Малкият Станислав е роден през юли 2011 г. В края на месец ноември същата година той започва да повръща непрекъснато и след редица изследвания и прегледи е установено наличие на огромна хидроцефалия, съобщава „Актуално“.

Състоянието се причинява от акумулиране на твърде голямо количество церебро-спинална течност в мозъка.

Месец по-късно Станислав е приет в болница и опериран, като процедурата преминава успешно. След като е изписано детето започват безброй прегледи, а състоянието му непрекъснато се влошава. Тогава лекарите в България съобщават на родителите на бебето, че то няма да доживее да навърши първата си година, затова „да се прибират и да чакат неизбежното“, обясняват близки. Те, обаче, не губят надежда и започват да търсят други решения. Съдбата ги среща с хора, които им помогат да изпратят документите на момченцето в Турция. През февруари детето заминава и е прегледано от един от най-добрите детски неврохирурзи в света. Отговорът, който получават от турската болница, е че поставената чрез операцията клапа в мозъка на Станислав, не работи и това трябва да се поправи възможно най-скоро.

За първи път в този момент родителите разбират, че детето им има тумор. Веднага се свързват с Фонда за лечение в чужбина. Получават одобрение и през април 2012 г. заминават за Турция. От тогава на Станислав са извършени редица операции и интервенции, провежда му се и химиотерапия. Открити са и хормонални проблеми, терапията за които и до днес продължава чрез животоспосяваща инжекция, която се поставя на всеки 28 дни. В началото на миналата година състоянието на момченцето рязко се влошава, а заради тумора детето губи зрението си. Едновременно с това, възниква и друг проблем. На етап, когато сменят директора на Фонда за лечение в чужбина, на родителите на Станислав е съобщено, че не могат да ползват отпуснатите за лечението средства. И от тук нататък трябва да си поемат всички разходи сами. Необходимите за терапията пари обаче вече са непосилни за семейството. Затова те се обръщат за помощ към своите познати, близки и към непознати хора. На този етап момченцето отново е в болница в Турция, като след последните извършени прегледи медиците са преценили, че трябва да му бъде увеличена дозата на лекарствата.Насрочена е и нова дата за операция – 28.06.18 г., чрез която туморът да бъде отстранен. За извършването й са необходими 62 000 евро. До момента събраната сума е в размер на над 53 000 лева. В социалната мрежа вече благодетели организират търгове за продажба на обувки, ръчно изработени чанти, чаши, плюшени играчки, лични предмети и други.

Кутии за дарения са разположени в Асеновград в хранителен магазин „Минчо Ефтимов“ – бившия магазин „Мария“ в квартал Зъбчето. Благотворителен концерт в помощ на 8-годишния Станислав ще се проведе на 13.06.18 г. от 19:30 ч. в Пловдив, бар „Крафт“ – „Капана“.

Средства се набират и чрез следната дарителска сметка:

BG93RZBB91551008588490

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"